Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya, ‘Sevcan’la Lezzet Yolunda’ Programında Tanıtılacak

Türk Halk Müziği Sanatçılarından ve ‘Sevcan’la Lezzet Yolunda’ programının sunucu Sevcan Orhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesi’nin Anneler Günü Yarışması Sonuçlandı

Battalgazi Belediyesi tarafından Anneler Günü’ne özel olarak organize edilen “Hayatı Eve Sığdıran Annem ve Ben” konulu özel video yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

FIRAT EDAŞ’IN“İş Güvenliği İçin El Ele” Resim Yarışması Sonuçlandı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.,İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası kapsamında “İş Güvenliği İçin El Ele” sloganıyla çalışanların çocukları arasında düzenlediği İSG konulu resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Şahabiyye-İ Kübra Medresesinde Çalışmalar Devam Ediyor

Başkan Gürkan, “Bir Millet Geçmiş Tarihini Bilmezse Geleceğe Emin Adımlar Atamaz”

Büyükşehir'den Anlamlı Kampanya “Bir Kitap’ta Sen Bağışla”

Vatandaşlarımız Evlerinde Fazla Olan Veya Okumadıkları Kitapları Gençlik Merkezimize Bağışlayabilirler

Başkan Çınar“Sokaklarımızın Prestij Seviyesini Yükselttik”

Yeşilyurt’ta 126 Binanın Dış Cephesi Sokak Sağlıklaştırma Projeleriyle Kent Estetiğine Uygun Hale Getirildi

Battalgazi’de Kadınlar Meslek Öğreniyor

Battalgazi Belediyesi, dezavantajlı kadınlar için meslek edindirme kursları açmaya devam ediyor. Yaygın mahallesinde açılan dikiş nakış kursu ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Tarihi Yeşilyurt Konaklarına Sanatçı Akını

Malatya’lı Ünlü Sanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu İle Film Yapımcısı Aytaç Ağdağ, Tarihi Yeşilyurt Konaklarını Gezdi...

Yeni Fuar Merkezi Haziran Ayında Tamamlanacak

Başkan Gürkan, “Büyükşehir Malatya’ya Yakışır Modern Bir Fuar Merkezi Yapılıyor”

Battalgazi Belediyesi, 23 Nisan’ı Çocukların Evine Götürdü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir programa imza atan Battalgazi Belediyesi, rengarenk süslediği üstü açık tur otobüsüyle, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yılda evlerinden çıkamayan çocukların bayramını kutladı.

Başkan Çınar“ Kültürel Yatırımlarımıza, Yeşilyurt’ta Önem Veriyoruz”

Başkan Çınar, Kiltepe Meslek Edindirme Merkezinde Kursiyerlerle Biraraya Geldi...

Başkan Güder: “Arslantepe Höyüğü’nü Uluslararası Arenada Güzel Günler Bekliyor”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 16-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında online toplanacaklarını hatırlatarak, “En eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün kalıcı listeye alınması en büyük beklentimiz. Temmuz toplantısında hayırlı ve güzel bir karar bekliyoruz” dedi.

Kemal Sunal’ın İsmi Memleketi Doğanyol’da Yaşayacak

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ilçe kütüphanesini bir tanesini daha hayata geçiriyor. Başkan Bay'ın talimatıyla Gökçe Mahallesi'ne Türk sinemasının gülen yüzü, Kemal Sunal adına kütüphane ve anılarının yaşayacağı müze kurulacak.

“Malatya Çevreye Duyarlı Çalışmalarıyla Örnek Bir İl”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, lll. Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi, l. Uluslararası Sağlık ve İklim Değişikliği Kongresi “İklim Değişikliği ve Sağlıklı bir Gelecek” temalı programa video konferans sistemiyle bağlandı.

Başkan Zelyurt; Kütüphane Haftasında Öğrencileri Unutmadı

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Kütüphane Haftası nedeniyle Doğanşehir Belediyesi Turgut Özal Halk Kütüphanesinden yararlanan ve başarılı olan 7 öğrenciye kitap setleri hediye etti.

Turizm Haftası Kutlanıyor

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Öğretmenler Medeniyetin Kalbi Battalgazi’yi Fotoğrafladı

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadrajdan Kültüre Şehir Hikayeleri” projesi kapsamında Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezen fotoğraf tutkunu öğretmenler, ilçenin tarihi güzellikleri, doğal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflayarak, kayıt altına aldı.

Kadın Kooperatifinden AKÇADAĞ-DER'e Ziyaret

Akçadağ Dayanışma Derneğine ziyaret gerçekleştiren Toprak Ana Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Uzun Kayış ve Bilgin Mantar Firması Sahibi Hayriye Duman Başkan Murat Maskar ve yeni yönetim kurulunu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Yeşilyurt Dalbastı Kirazının Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Yeşilyurt Belediyesine Devredildi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Yeşilyurt Dalbastı Kirazı’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin Yeşilyurt Belediyesine devredilmesine yönelik protokolü imzaladılar.

Toplam 384 haber.