Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Başkan Çınar“ Yeşilyurt’un Sanatsal Kimliğini Güçlendiriyoruz”

Kaymakam Gülenç İle Başkan Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi Kültür Ve Sanat Kurslarını Ziyaret Etti

Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi Faaliyette

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan, Fen İşleri Müdürü Hasan Özaltun ve Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ile birlikte inşaatı devam eden Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi’nde ki çalışmaları inceledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Kitapseverlere Anlamlı Hediye

Battalgazi Belediyesi, kitabı sevdirme ve okuma alışkanlığını kazandırmak için ‘Kütüphaneler Haftası’ etkinlikleri kapsamında 500 kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Gençlik yatırımları kapsamında ilçede yaptığı ve yapacağı yatırımlarla büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e, bu etkinlik kapsamında kitapseverlerden de özel teşekkür geldi.

Battalgazi’deki Tarihi Mekanlarda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Battalgazi ilçesinin Eskimalatya mahallesinde bulunan ve vatandaşlar tarafından 'Korku Ocağı' olarak ta bilinen 'Koca Vaiz Baba Türbesi' ile tarihi Ulu Cami’de, onarım ve restorasyon çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Başkan Gürkan: Niyazı Mısri’nin Eserlerinde İnsan Sevgisi, Birlik ve Beraberlik Vardır

olan Niyazi Mısri’nin sadece yaşadığı döneme değil, aynı zamanda günümüz dünyasına etki eden söylemlerine dikkat çekmek için program düzenlendi. Niyazı Mısri üzerinden hoşgörü kenti olan Malatya’da ortak yaşama kültürü içerisinde birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla yapılan “Mısri Sofrasında Gönül Sohbetleri” konulubir program düzenlendi.

Büyükşehir, Dünya Tiyatrolar Gününü Çocuklarla Kutladı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından 4-6 yaş arasında Semt Konaklarında eğitim gören öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dünya Tiyatrolar Gününe Özel " Kılıbık " Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Dünya tiyatrolar gününde Battalgazi belediye konferans salonunda Altın kayısı tiyatro topluluğu kılıbık adlı oyun sahnelendi.

AK Partili Çalık: UNESCO’ya ‘Malatya Mutfağı’nın Dahil Olması İçin Çalışmalar Yapıyoruz

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarıyla gastronomi turizminden pay alması ve UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Battalgazi’nin Tarihi Mekanları Büyülüyor

Gastronomiciler ve Yazarlar, Battalgazi’deki Tarihi Mekanları Gezdi

Kentini Bilenler Finalde Yarıştı

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu, Malatya’mızın tarihini, kültürünü ve önemli şahsiyetlerini genç nesillere tanıtmak ve Malatya ile ilgili farkındalık uyandırmak amacıyla “Kendini Bil Kentini Keşfet” adı ile sadece Malatya temalı bilgi yarışmasının finalini gerçekleştirdi.

“Penceremden Pandemi” Resim Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Battalgazi Belediyesi’nin salgın sürecinde insanların değişen yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını ve iletişim biçimlerini görsel sanatlar yoluyla ifade edebilmelerine destek olmak amacıyla düzenlediği “Penceremden Pandemi” konulu resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

'Kayısı Çiçeği Festivali' Arapgir’de Son Buldu

Dünya Kayısı Başkenti olarak bilinen Malatya'da, "Hayat Çiçek Açıyor" sloganıyla (MAGTAD) Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği öncülüğünde "Kayısı Çiçeği Festivali" Arapgir’de son buldu.

Papo dayının hayat hikayesi; Bir Başka

Ailenin 3 çocuklarından birisi olan Papo dayı saf, temiz ve perişan bir kişiliğe sahiptir.

AK Gençlik 18 Mart’ı Dolu, Dolu Geçirdi

AK Gençlik Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi Şiir ve Müzik Dinletisi, Kahramanlık Türkülerinin sergilendiği programa katılarak türkülere eşlik etti

‘Kayısı Çiçeği Şenliği’nde Misafirler Çırmıhtı’da Ağırlandı

Üç gün boyunca Malatya’nın farklı bölgelerindeki kültürel mekanları gezip, yöresel lezzetlerin tanıtımına yönelik faaliyetleri yerinde inceleyecek olan davetlileri Gedik Kültür Otağında ki kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Maskar"Çanakkale Şehitlerimizi ve Tüm Kahramanlarımızı Rahmet Ve Minnetle Anıyorum"

Akçadağ Dayanışma Derneği AKÇADAĞ-DER Başkanı Murat Maskar 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle Kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Evren"Bizlere Düşen Ortak Görev Değerlerimize, Milli Birliğimize Sahip Çıkmak"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, TESKOMB Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi Ali Evren 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

"Kütüphanede O An" Mobil Fotoğrafçılık Yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce, 57. Kütüphane Haftası kapsamında, “Kütüphanede O An” adlı mobil fotoğrafçılık yarışması düzenleniyor.

Kent Konseyi’nden 5 Kardeşe Unutulmaz Sürpriz

Malatya Kent Konseyi Engeliler Çalışma Grubu’nun organizasyonunda maddi imkânsızlıklar nedeni ile şimdiye kadar hiçbir şekilde doğum günü yapılmamış 5 kardeş için sürpriz doğum günü programı düzenlendi.

Toplam 384 haber.