Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MASKİ’den Su Fiyatlarına KDV İndirimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü,14 Şubat 2022 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 8’den, yüzde 1’e indirdi.

Esenlik Market KDV İndirimini Raflara Yansıtma Başladı

Malatya Esenlik Market tüm gıda ürünlerinde %8'den %1 'e indirilen KDV indirimi 14 Şubattan İtibaren Esenlik Market Uygulamaya Başladı.

Keskin, “Elektrikte kademeli tarife en az 500 kilovatsaate çıkartılmalı”

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ve beraberindeki muhtarlar Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Keskin, “İşyeri Elektrik Faturası Aylık İşyeri Kira Bedelini Geçti”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “İşyeri Elektrik Fatura bedelleri aylık işyeri kira bedelini geçti. Esnafımızın bu yükü kaldırması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan piyasadaki ateşe acil müdahale etmesini talep ediyoruz” dedi.

Arapgir Belediye’den Taşeron İşçilerin Maaşlarına ve Sosyal Haklarına İyileştirme

Arapgir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şubesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda işçilerin hem maaşlarına hem de hem de diğer sosyal haklarına yüzde elliye yakın artış yapıldı.

Keskin; “Marketler ve KİT’ler Elini Esnaftan Çeksinler”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafların satmış olduğu ürünler konusunda marketlere ürün satma sınırlandırılması getirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Aralık Ayında Malatya Havalimanı’nda 49.717 Yolcuya Hizmet Verildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2021 yılı Aralık ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Türkiye’den 2021’de 9 milyar 156 milyon 524 bin dolarlık Hububat Bakliyat İhracatı

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ihracatçıları kutlayarak “Büyük zorluklar yaşanmasına rağmen ihracat için yılmadan usanmadan var gücümüzle çalışarak 2021 hedeflerini başardığımız bir yılı geride bıraktık” dedi.

Başkan Keskin" Esnaf Kardeşlerimizin Yanındayız"

Bakkal dükkanı yanan esnafa ziyaret

Başkan Özcan” Son 5 Yılın İhracat Rekorunu Kırdık”

Dünyanın Kuru Kayısı ihtiyacını karşılayan ve Kalitesiyle adından söz ettiren Kayısıda Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve ekibinin başarılı çalışmaları son 5 yılın ihracat rekorunun kırılmasına vesile olarak Malatya’da yüzleri güldürüyor.

Aralık Ayı Enflasyonu Belli Oldu

Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Memur ve memur emeklisinin maaş zammında belirleyici olacak 2021 yılı ikinci altı aylık enflasyon oranı yüzde 23,65 oldu.

Yeşilyurt Belediyesi’nde Sosyal Denge Tazminatı

“Sosyal Denge Tazminatı 0 Oranında İmzalandı”

TSO’da İşverenlere Mesleki Eğitim Teşvikleri Anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklikle işverenlere tanınan yeni teşvik ve fırsatlar hakkında toplantı düzenlendi.

Keskin, “İndirimlerde Hükümet Öncü Olmalıdır”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşları esnaftan alış veriş yapmaya davet ederek, “Füze hızıyla zam koyanlara, paraşüt hızıyla indirim yapan marketlere ders verin, milli esnafa sahip çıkın” dedi.

Keskin, “Cumhurbaşkanımızı Destekliyoruz"

Keskin, “Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz, Devletimizin etkili karar alma gücünü bir kez daha gördük”

Hububat ve Bakliyat İhracatçılarının 2022 Türkiye Hedefi 11 Milyar Dolar

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu 2022 Hedeflerini Belirledi

Keskin, “Reis Esnafı Duymalı”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda müjde bekliyoruz, ticari taşımacılık yapan esnafımız için yakıttaki KDV ve ÖTV kaldırılmalı, MTV oranları düşürülmeli

Battalgazi Belediyesi’nde ‘Sosyal Denge Tazminatı’ İmzalandı

Battalgazi Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında 2022-2023 yıllarını kapsayacak ‘Sosyal Denge Tazminatı’ sözleşmesi imzalanarak, memurların mali ve sosyal haklarındaki artış yüzde 80’den yüzde 120’ye yükseltildi.

2022 Yılı İçin Asgari Ücret 4.250 Oldu

Türkiye'nin merakla beklediği zamlı asgari ücret belli oldu. 2022 yılında geçerli olacak net asgari ücret 4 bin 250 lira olarak belirlendi.

Toplam 452 haber.