Ekonomi

Ekonomi Haberleri

BDDK Kredi Çekenleri Mercek Altına Alıyor

BDDK, verilen kredilerin amaca aykırı kullanılmamasına yönelik kontrollerin yapılması için bankalara talimat verdi.

Beyaz Et Üreticileri Sektörün Geleceği İçin Toplandı

Malatya’da faaliyet gösteren Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri diğer adıyla Beyaz Et Üreticileri Dolar kurundaki artışa bağlı olarak masrafların katlandığını ve sektörün bitme aşamasına geldiğini belirterek TSO toplantı salonunda bir araya geldiler.

Bölgeden En Fazla İhraç Edilen Ürünler Makarna, Bitkisel Yağlar, Buğday Unu

Başkan Mahsum Altunkaya" Bütün dünyada pandeminin yanı sıra küresel bir kuraklık yaşanıyor"

Ziraat mühendisi Tarih verdi: Ekmek 6 lira Olacak

Ziraat mühendisi Faik Toy buğday üretim maliyetlerinin artmasını dile getirerek, “Bu maliyetlerle gelecek yıl 5-6 TL’nin altına ekmek üretmek mümkün olmayacak” dedi.

Malatya 1.OSB Fabrika Kuluçkası Projesi

2021 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen Malatya 1.OSB Fabrika Kuluçkası Projesi sözleşmesi imza töreni düzenlendi.

Güneydoğu’dan Tüm Zamanların En Yüksek Aylık İhracatı Geldi

2021 yılı Kasım ayında GAİB'in iştigal sahasına giren diğer illerin ihracat rakamlarını da kamuoyuyla paylaşan Fikret Kileci; Kahramanmaraş'ın 136,4 milyon dolar, Mardin'in 105,5 milyon dolar, Malatya'nın 47,1 milyon dolar, Diyarbakır'ın 26,6 milyon dolar, Şanlıurfa'nın 15,6 milyon dolar, Kilis'in 8 milyon dolar ve Adıyaman'ın 6,6 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar.

MASKİ Uyardı!

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert” Su Sayaçlarınızı Soğuktan Koruyun”

FKA Vali Baruş Başkanlığında Tunceli de Toplandı

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş başkanlığında Tunceli’de düzenlendi.

GAHİB Ekim’de 199 Milyon 146 bin Dolarlık Halı İhraç Etti..

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan; GAHİB Eğitime yönelik desteklerini ve beşeri sermayeye yönelik yatırımlarını sürecek. GAHİB Ekim’de 199 milyon 146 bin dolarlık halı ihraç etti

Güneydoğulu Kuru Meyve İhracatçılarından 247 Milyon 930 Bin Dolarlık İhracat

Kuru Meyvecilerin En Büyük Alıcısı Almanya, İtalya ve Birleşik Krallık... Yüksek Katma Değerli Ürünlerle Daha Fazla İhracat Hedefleniyor... Türkiye’nin Kuru Meyveleri Birçok Ülkede Zevkle Tüketiliyor...

Tatar” Asgari Ücrete Beş Kala”

Emek Sağlık İş Sendikası Malatya İl Başkanı Çetin Tatar yaptığı yazılı basın açıklamasında" Her yıl sonu olduğu gibi yine asgari ücretle çalışan işçimizin asgari ücretin yarısına mahkum edilen işçi emeklilerin duyguları ile oynanıp aynı senaryo ve oyunlar sahnelenmeye başlandı " dedi.

Tüketici Fiyatlarının arttığı İllerde Malatya Şampiyon Yüzde 24.18

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Ekim ayında Tüketici fiyatlarının en çok artan illerin başında Yüzde 24.18 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli olduğunu açıkladı.

Özman“ Sigortalarınızı Sadece Acentelere Yaptırın”

İnternet Üzerinden “Ucuz Sigorta” Dolandırıcılığı uyarısı

172 Ülkenin Sofrasını Güneydoğulu İhracatçılar Donattı

Güneydoğu’nun sektörel ihracat rekortmeni Hububat Bakliyat. Bölgeden 172 ülkeye 2 milyar 356 milyon 866 bin dolarlık hububat bakliyat ihracatı Yenilikçi ürünler ihracatta katma değeri yükseltecektir.

Çiftçi Bağına Küsmüş,

Hamit Kiraz'ın Kaleminden "Kara Üzüm para etmiyor. Çiftçi emeğin karşılığını aldığı için mi, bağını söküyor"

Özmalatyalılar Yapı Kooperatifinden Başkan Gürkan’a Ziyaret

Özmalatyalılar Yapı Kooperatifi, Malatya İhtisas Yapı Kooperatifi, Malatya Ağaç Sanatkârları Odası ve Malatya Mobilyacılar Esnaf Odası başkanları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği

Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği (KÜSİ) Planlama ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Keskin: “Esnaf Sattığı Ürünü Aynı Fiyata Tekrar Rafa Koyamıyor”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasada bir kontrolsüzlük ve denetimsizlik var. Esnafımız şuanda sattığı ürünü aynı fiyata tekrar rafa koyamıyor” dedi.

Toplam 452 haber.