Eğitim

Eğitim Haberleri

Büyükşehir Belediyesinden Eğitime Büyük Destek

Bilkent Üniversitesi Eğitim Kampüsünün Temeli Törenle Atıldı

Okul Öncesi Eğitim Seferberliği Malzeme Tırları Malatya'da

Okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında 1.400 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerini taşıyan tırları okullara ulaştı.

Başarının Karşılığı YÖK’ten MTÜ’ye ‘Turuncu Bayrak’ Adayı

YÖK tarafından düzenlenen ‘2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ çerçevesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde bulunan Yeşilyurt ve Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu’na Mekanda Erişilebilirlik konularında yaptığı çalışmalardan dolayı Turuncu Bayrak adayı olmaya hak kazandı.

Başkan Güder, YKS’de Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Her daim öğrencilerin yanında olan öğrenci dostu Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda yüksek puanlar alarak ilk on bine giren başarılı öğrencileri ödüllendirdi.

“Hep Yarışın İçerisinde Kalırsanız Hedefinize Ulaşırsınız”

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Türkiye birincisi Muhammed Said Alevcan, “YKS sınav maratonunda asla pes etmeyerek hep yarışın içerisinde kalırlarsa hedeflerine ulaşırlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesinden Eğitim Atağı

Büyükşehir Belediyesinin Teknik Destekleriyle Malatya’ya 82 Yeni Okul Kazandırılıyor.

Vali Hulusi Şahin, Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Yapımı Devam Eden Okul İnşaatlarında ve Melekbaba Gençlik Merkezinde İncelemelerde Bulundu

'Gençlerimiz Bizim Göz Bebeğimiz'

Yeni Birlik Gazetesinde Neşe Berber'in sorularını cevaplayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, gençleri Üniversiteye davet ederek "Gençlerimiz göz bebeğimizdir" dedi. Rektör Karabulut soruları şöyle cevapladı:

Beklenen Oldu KPSS iptal edildi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edildiğini bildirdi.

Semt Konakları Öğrencileri Yaz Okulu Final Şenliği’nde

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren semt konaklarında, yaz okulunda eğitim gören öğrenciler için ‘Yaz Okulu Final Şenliği’ düzenleniyor.

AÜB Tercih ve Tanıtım Fuarı Açılış Töreni

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde 12 üniversitenin katılımıyla düzenlenecek Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Tercih ve Tanıtım Fuarı’nın açılışı gerçekleştirilecek.

Malatya'nın Gururu AYT Sayısal Birincisi Arif Evren Ödüllendirildi

Malatya’da 2022 YKS’de AYT sayısal Türkiye 1’cisi ve Y-SAY puan türünde Malatya 1‘cisi olan Arif Evren, gittiği kurs merkezi tarafından ödüllendirildi.

“Gençliğimizin Her Zaman Yanındayız”

Başkan Güder’den LGS’de Dereceye Girenlere Ödül

2022 Yılı Malatya (LGS) Kapsamında İlk Yerleştirme Sonuçları

2022 yılında LGS yerleştirme süreci 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan merkezi sınavla başlamıştır. Sınav öncesi öğrencilerin başvuruları bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir.

Erasmuslu Öğrenciler Battalgazi’ye Hayran Kaldı

Medeniyetlerin beşiği Battalgazi’de tarihi bir yolculuğa çıkan yabancı öğrenciler, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası ‘Arslantepe Höyüğü’ne hayran kaldı.

Avrupa Öğrenci Birliğine (ESU) Türkiye Temsilcisi Olarak Süleyman Solmazgül Seçildi

Süleyman Solmazgül, Avrupa Öğrenci Birliğine (ESU) Türkiye Temsilcisi Olarak Seçildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Özdemir Basın İle Kahvaltıda Buluştu

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, basın mensuplarıyla Kahvaltılı programda bir araya gelerek istişare ederek Malatya’da eğitim adına yapılan yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı.

Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Doğan Oldu

Eğitim Camiasının önemli isimlerinden Akçadağ doğumlu Sebahattin Doğan Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Olarak atandı.

Malatya’ya Yeni Bir Okul Daha Kazandırılıyor

Hayırsever İş insanı Enver Gülalioğlu’nun destekleriyle Malatya’ya kazandırılacak olan 24 derslikli ilkokulun protokol imza töreni Vali Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplam 449 haber.